Angajam PR cu decolteu, fara obligatii

Imi vine greu sa inteleg si sa accept ce se intampla in perioada asta pe piata muncii. Cunosc o gramada de oameni capabili care isi cauta de munca si nu isi gasesc. Si ma gandesc: e criza, e normal sa fie mai dificil sa gasesti un job bun. Pe de alta parte, dau cam des de incompetenti care nu numai ca se fac de ras si te fac sa iti fie rusine de rusinea lor, dar risca sa strice si imaginea celor pentru care lucreza. Cititi cu atentie exemplele de mai jos:

Competenta trebuie sa poarte tocuri

O prietena care isi cauta un job a fost zilele trecute la un interviu pentru un post de PR la o firma de impresariat artistic.

La interviu, patronul dubios i-a explicat de la inceput ca el cauta o domnisoara versata, care sa iasa in cluburi si sa fie mereu disponibila. De preferat, sa nu aiba prieten. Si sa nu aiba probleme cu tinutele “nu vulgare, dar sexy”. Concluzia a fost ca e prea cuminte pentru job, iar faptul ca nu bea si nu fumeaza i-au mai adus o bila neagra. Desi i-a explicat ca nu indeplineste conditiile necesare pentru job, i-a zis ca o asteapta si la un al doilea interviu, “sa se cunoasca mai bine”. Dar imbracata profi, adica office, adica de club, ca sa vada “cum se prezinta”.

Asa ca prietena mea isi cauta in continuare job, dar nu e sigura ca in PR, pentru ca a vazut cat de vast e domeniul acoperit de acest termen. Aviz amatoarelor.

Incompetenta strica tot ce ai construit

O domnisoara PR (si ziarist, zicea ca a lucrat la toate trusturile de presa) incearca sa promoveze niste servicii. Explica unui grup de bloggerite despre campania la care lucreaza si apoi le intreaba cate comunicate de presa sunt dispuse sa scrie pentru a promova campania, in cele 3 luni de desfasurare. Spune ca, in schimbul serviciilor oferite, ea trebuie sa stie ce primeste. Din pacate, cred ca habar nu are ce ofera un blogger si cat de departe e dispus sa mearga. Si, mai ales, habar nu are ce inseamna sa faci PR.

Din momentul in  care a deschis gura, mi s-a parut ca nu inteleg eu bine ce zice. Iar cand  am inteles, m-am simtit groaznic doar gandindu-ma in ce situatie sunt persoanele care au angajat-o si sunt martorii unei atitudini de mahala.

Practic, Adina Scurtu, “jurnalist si PR”, a facut vreo 12 bloggerite sa se simta ca niste negrisori care in niciun caz nu povestesc despre cum li s-a parut un serviciu, ci scriu comunicate de presa trei luni la rand despre ce minunat este, la comanda ei. Stenograma la Anne-Marie.

Partea ciudata e ca serviciile alea chiar sunt de calitate, iar oamenii care se ocupa de afacere sunt amabili, sinceri si binevoitori, iar serviciile sunt top of the line.

In conditiile astea, ma intreb de ce oare, in perioada asta de criza, sunt atatia incompetenti care isi gasesc joburi si isi fac de ras cu public angajatorii, iar oamenii cu ceva mai mult profesioinalism si bun simt abia se descurca. Eu as lasa-o sa moara de foame pe fata asta atat timp cat va vorbi gura fara ea.


					

15 thoughts to “Angajam PR cu decolteu, fara obligatii”

  1. Pe mine m-a deranjat scuza ei: ca asa i s-a zis la facultate. Am facut acelasi FJSC si mie nu mi-a zis niciun profesor asa ceva. Cum spunei si tu, e pacat de oamenii draguti de acolo si serviciile de caliltate pe care le ofera. Dar ma doare ca face absolventii de FJSC si breasla de ras. Sper doar sa fi fost o scapare (mare)…

  2. razvan, sunt chiar foarte curioasa, in contextul in care tanara are o parere diametral opusa fata de ce ar trebuie sa fie si sa faca PR-ul, cam ce anume din discursul ei ti’a format o parere buna despre ea!?

  3. Ti se pare ca ai scris corect?

    “Si sa nu o aiba probleme cu tinutele..”
    “…cred ca habar ce ofera un blogger si cat de departe e dispus sa mearga…”

    Am nimerit prima data aici dar cred ca e destul.

  4. o singura nedumerire … voi va bazati doar pe ce invatati la scoala? adica, cumva, daca un profesor zice ceva voi luati de bun? … think outside the box … ce am zis nu are nici o legatura cu subiectul …. doar cu faptul ca voi spuneti pe aici ca …. “nu am invatat la scoala!” … scoala de la romania nu e dumnezeu pe pamant!

    1. @Mihai, normal ca nu te bazezi doar pe ce inveti la scoala. De fapt, una dintre cele mai importante chestii invatate in scoala e sa iti formezi un ochi critic, o parere proprie si sa nu iei nimic drept 100% bun. In al doilea rand, oricat de multe probleme ar avea FJSC-ul si oricat de slaba ar fi educatia pe la noi, nu am dat niciodata in facultate peste aberatiile PR-istice pe care le-am auzit aseara.

  5. imi caut job de 3 luni. am un cv destul de ok, as spune eu. cu toate astea nu e loc de mai bine in tara la noi. mi-am facut un site ca sa nu mor de plictiseala, scriu ce se cere in speranta ca…o sa-mi vina un ban din add sense. slabe sanse. romania nu e pregatita pentru busturi plate si minti luminate. vrem tatze si trabuce.just.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *