Bagajele – testul suprem al organizarii

Am de facut bagajele zilele astea. Pentru ca nu-s cea mai organizata persoana din lume, procesul dureaza cateva zile. Chiar daca impachetatul efectiv dureaza putin, imi ia mult pana ma hotarasc ce intra si ce ramane acasa. Problema e ca aproape mereu uit ceva. De cele mai multe ori, e un lucru care acasa nu mi se pare indispensabil, dar cand ajung la destinatie si nu il gasesc in bagaj, am impresia ca n-o sa ma descurc fara el.

Asa ca m-am gandit sa va descriu cum se desfasoara operatiunea impachetarea la mine si va rog sa-mi spuneti unde gresesc:

Pasul 1: ma gandesc la tot ce o sa port in fiecare zi. O tinuta pe zi pentru activitati turistice, eventual rochie si tocuri pentru activitati petrecaristice. Plus pijamale. Fac combinatiile astfel incat sa se asorteze unele cu altele, fara sa fie nevoie sa car 3 perechi de pantofi in culori diferite.

Pasul 2: fac o lista cu lucrurile mici care conteaza mult – carnetel, prosop, incarcator, perie, baterii pentru aparat, cosmetice, acte, bani, accesorii.

Pasul 3: adaug si reorganizez. Verific cat de indesat sau cat de gol e rucsacul si mai adaug lucruri: o bluza cu maneca lunga, costumul de baie sau alte lucruri trecute la categoria “just in case”.

Pasul 4 – sacrificiul suprem: incerc sa ma gandesc realist si sa scot din bagaj ce nu o sa folosesc.

In liceu m-am plimbat foarte mult si am invatat sa impachetez doar strictul necesar. Problema nu e bagajul prea mare, ci faptul ca mereu ramane ceva important acasa.

Mai jos aveti doua video-uri din care m-am inspirat, ca sa fac totul sa incapa intr-un rucsac ca asta. Am doar bagaj de mana si inca nu stiu daca poseta e acceptata in avion separat de rucsac sau e considerata bagaj suplimentar. Am mai mers doar cu bagaj de mana de cateva ori si uneori m-au lasat cu poseta, alteori nu. Voi ce stiti? Ma gandesc sa nu risc si sa-mi iau o poseta usor “ingramadibila” in rucsac.

10 thoughts to “Bagajele – testul suprem al organizarii”

  1. La Paris, doamnele de la security m-au pus sa indes poseta in bagajul de mana. La polonezi, nu a comentat nimeni, la fel s-a intamplat si la nemti. Nici romanii nu au avut nimic de obiectat cand m-au vazut cu bagaj de mana + geanta. Deci, depinde destul de mult de oamenii din aeroport. Enjoy your trip! 🙂

  2. intotdeauna am cel mai mic bagaj si cu cele mai multe lucruri in el. like a pro 🙂

    lucrurile importante sunt primele. eventual sun un prieten sa intreb ce considera el important de luat in vacanta :))

  3. Eu stiu ca ai voie sa iei o poseta pe langa bagajul de mana!

    …cel mai bine cred ca e sa citesti pe siteul companiei cu care zbori, contidiile pot fi diferite de la o companie la alta.

    Distractie placuta si drum bun!

  4. @Anca, la fel mi s-a intamplat si mie in Paris. Desi cand am plecat din Bucuresti m-au lasat cu geanta. O sa las ceva spatiu in rucsac, just in case.

    @korinams, i feel you! Cand ma apuc sa scot din bagaj, nici mie nu-mi vine sa cred cate au incaput.

    @Teo, ai dreptate, numai ca site-ul wizzair nu e prea user friendly. Si, in plus, faptul ca uneori m-au lasat cu poseta si alteori nu spune multe despre profesionalismul lor. Macar stiam o treaba: da sau nu.

  5. Depinde de companie. La low cost uneori te lasă, alteori nu. La zborurile de linie, în general te lasă şi cu poşetă sau laptop pe umăr.

    Oricum, tu deja probabil ai ajuns, când scriu eu asta.

    În toate plecările mele, am ajuns la concluzia că o singură pereche de pantofi (cei mai comozi) şi o singură pereche de blugi (cea de pe mine) sunt arhi-suficienţi. Şi scutesc o grămadă de loc în bagaj!

    1. @Miruna, mersi pentru sfaturi. N-am plecat inca, diseara am avion. Si mai am timp sa reorganizez bagajele. Eu am mai bagat o pereche de pantaloni in bagaj cand am vazut ca mai e ceva loc si am zis ca nu strica. Dar nici mie nu-mi vine sa stau sa aleg haine in excursii. Tot o pereche de pantaloni si o fusta port, chiar daca mi-am adus cate 3 din fiecare. 🙂

  6. Deci problema e ca iti raman acasa chestiuni importante. Pot sa-ti spun cum fac eu, care nu am problema asta niciodata: imi deschid o lista cu o saptamana inainte de plecare. Adaug pe ea ori de cate ori imi amintesc ceva. O tin aproape ca sa am pe ce nota cand imi vin ideile. La sfarsitul saptamanii, la momentul impachetarii propriuzise, ma descotorosesc de ce cred ca nu e important. Sper sa-ti fie de ajutor ideea macar pentru urmatoarea calatorie.

  7. Interesant, tu zici că bagajele îți iau minim câteva zile… în schimb eu îl fac pe al meu de fiecare dată cu câteva ore înainte de zbor. Zburând de ~10 ori pe an poate am exercițiu… sau nu știu. :-S

  8. Ce mi-ar fi placut sa fi vazut clipurile inainte de a fi plecat de acasa! Si eu sunt genul care face bagajul pe ultima suta de metri, nu ma pot schimba, in ciuda lipsurilor pe care le mai resimt din cand in cand atunci cand ajung la destinatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *