Stalkeri de brand – turism si shopping

Am observat un tipar: de fiecare data cand plec prin tari straine, unul dintre obiective este sa-mi cumpar de acolo un lucru care nu se gaseste la noi. Dar nu unul oarecare, ca un suvenir, ci ceva anume, care adesea se gaseste numai in tara respectiva.

Din Roma mi-am luat niste parfumuri. In Barcelona au fost paella si o crema de fata foarte buna. In Turcia au fost salvarii traditionali. In Suedia a fost painea nordica. In Danemarca – danish pastry. Iar acum, cand plec in Olanda, sunt hotarata sa nu ma intorc de acolo fara ceva de la Rituals.

Rituals e o companie olandeza care face niste cosmetice de calitate, grozav mirositoare si cu pret ok. Insa, din pacate, nu se gasesc decat prin alte tari. Eu le-am descoperit acum cativa ani, in Germania, si m-am indragostit iremediabil (guys, numai o femeie poate intelege cum o alta femeie se poate indragosti de o crema 🙂 ). Mi-am luat atunci un scrub cu ginseng si mentol absolut divin si doua creme care m-au tinut mult si si-au facut treaba foarte bine. In nebunia care m-a cuprins, am cautat sa vad daca fac livrari in Romania (din pacate, n-am avut norocul asta), le-am dat like pe Facebook si le-am rasfoit site-ul de mama focului. Ce mai, m-am transformat in stalker de brand 🙂

Dupa vreun an, cand am ajuns in Copenhaga, am reperat magazinul lor in primul mall in care am intrat. Evident, mi-am facut din nou plinul. Acum plec in Olanda si mi-am alocat buget special pentru cateva produse. 🙂 That’s how much I love them. Si probabil ca, pana o sa deschida un magazin si in Romania, o sa ii tot caut prin strainatate.

Pe langa faptul ca sunt de super calitate, mi-a placut intreg conceptul prin care sunt promovate produsele. Firma n-are doar magazine, ci si SPA-uri prin Europa si in Brazilia, iar produsele poarta numele unor ritualuri de ingrijire traditionale din intreaga lume – Hammam, Ayurveda, Tao si altele. Cand am citit ca folosesc in cea mai mare parte ingrediente naturale, iar unde nu se poate, cauta alternative sustenabile, parca mi-au gadilat coarda ecologista.

Am multi prieteni (ok, majoritatea sunt prietene) care abia asteapta sa ajunga intr-o tara straina ca sa isi cumpere fie nu stiu ce haine, fie nu stiu ce cosmetice, gadgeturi, genti, bauturi, dulciuri fine sau albume de istoria artei rusesti. Asa ca va intreb si pe voi: aveti vreun brand preferat pe care nu-l gasiti in Romania si-l vanati cand plecati in strainatate?

Cum credeti ca ar putea folosi un brand genul asta de exclusivitate teritoriala in favoarea lui?

Fotografia este de pe pagina lor de Facebook.

6 thoughts to “Stalkeri de brand – turism si shopping”

  1. Hi, Carmen. Deci recunoști că ai o adicție :)). Am unul preferat, care se găsește și în România, dar din păcate nu au gustul plăcut ca cele din state. M&M’s, noroc că mai primesc din când un stash.

  2. Well…asta e un subiect delicat si pentru mine! :)) Ma regasesc total pentru ca exact asa sunt si eu.

    De fiecare data cand m-am intors din Italia, sigur mi-am cumparat farduri si oje de la Kiko [nu sunt scumpe deloc, 2.5 euro o oja si 5-7 euro fardul, sunt calitative si mie imi plac momentan :)]. Danemarca m-a marcat cu Gina Tricot. Sigur il stii, din pacate e un brand vestimentar care se gaseste doar in tarile nordice. Blugii de la ei ruleaza. Daca ajungi prin Belgia, iti recomand ICI Paris XL pentru parfumuri. In Turcia mi-au placut hainele de la Topshop, in alta tara n-am intrat in magazinul asta. Ah, si bazar pentru aprovizionare cu esarfe.

    In USA, pentru ca desi au produse de la L’Oreal, nu au toata gama, asadar nu aveau demachiantul si lotiunea tonica pe care eu le folosesc in tara, m-a salvat Neutrogena.

    Iar in celelalte tari…de obicei caut sa-mi cumpar de la branduri care nu exista in tara. Cu toate astea, intru si in magazine gen Zara, Mango, H&M pentru ca nu au aceleasi haine. Mi s-a intamplat sa caut aici haine pe care mi le-am cumparat din afara si sa nu le gasesc. Nu cred c-am intrat de 2 ori in Tommy Hilfiger in RO, insa in USA intram de fiecare data cand aveam ocazia, tocmai din cauza asta. Si tot in USA recomand Forever 21, Victoria’s Secret, American Apparel, Charlotte Russe…

  3. @Laurentiu, inseamna ca bulinele sunt mai neserioase la americani.

    @Onics, si eu mi-am facut plan sa intru la Gina Tricot, dar -ce sa vezi – m-am dus pe la 18, cand inchideau :)) Oricum, am revenit a doua zi.

    Si n-am sa uit vremurile in care nu era H&M in Romania si abia asteptam sa plec din tara ca sa vad ce au mai adus 🙂

  4. Eu am ramas inchisa cu o prietena intr-un H&M in Polonia, cand inca nu exista in Romania. Asa ca stiu. :)) Si in Italia inchis la 20 magazinele…ce-o fi cu ei? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *