Review brățară Garmin Vivofit 2

vivofit 2 garmin

Lansată anul trecut, brățara Garmin Vivofit 2 e un gadget util celor care încep să acorde mai multă atenție sănătății și mișcării. Se poartă non-stop la mână (inclusiv la duș și în timpul somnului), iar pe ecran sau în aplicația Garmin Connect apar diferite statistici legate de nivelul de activitate din timpul zilei și calitatea somnului.

Pentru că o port de două săptămâni, am apucat să-i testez funcționalitățile și am cuprins ce mi s-a părut mai util în review-ul de mai jos.

Cum arată?

Vivofit 2 are o brățară dintr-un cauciuc mai tare și un ecran cu display. Se închide cu un sistem de siguranță astfel încât să nu se desprindă de pe încheieturi în timpul activității fizice. Pare foarte rezistentă, am atins-o mai tare de niște stânci, la munte, dar n-are nicio zgârâietură. Brățara poate fi schimbată cu una de altă culoare, în cazul în care vrei să o asortezi cu pantofii.

În cutie vei găsi și un stick cu care poți sincroniza datele pe calculator.

garmin

Ce arată?

Am două săptămâni de când port brățara, așa că am sincronizat datele înregistrate până acum în aplicația de mobil dedicată. Pe display, brățara afișează mai mulți indicatori utili, iar în dreapta displayului are un buton pentru verificarea lor. Tot de la acest buton se poate porni și opri cronometrul la începerea unei activități, se poate pune și scoate brățara în sleep mode pe timpul nopții sau chiar în timpul unui pui de somn și se poate sincroniza cu aplicația.

Iată ce arată displayul:

– ora și data
– numărul de pași făcuți în ziua respectivă
– numărul de pași rămași de făcut până la atingerea obiectivului
– distanța parcursă
– numărul de calorii arse prin distanța parcursă

De asemenea, conectată la un monitor cardiac, Vivofit 2 arată și nivelul pulsului din timpul unei activități fizice. Garmin Vivofit 2 costă 490 lei, iar monitorul cardiac se cumpără separat. Deja, această opțiune mi se pare că se adresează unui target mai experimentat – este mai degrabă utilă celor care sunt atenți și la intensitatea cu care lucrează.

Ce mi s-a părut foarte interesant e că, dacă trece o oră în care nu ai avut nicio activitate, primești niște notificări că e cazul să te plimbi un pic. Apar pe display câteva săgeți care dispar doar după ce faci un număr de pași, deci nu merge să-l păcălești cu puțin stretching. Notificările acestea care trag de tine să te miști se bazează pe ideea că, pentru a metabolismul nostru la o viteză de ardere optimă, trebuie să facem puțină mișcare la fiecare oră.

Din păcate, uneori n-am cum să fac suficienți pași ca să le dezactivez. Dacă lucrez sau sunt în mașină, la drum lung, e mai greu să iau o pauză la fiecare oră și să mă plimb câteva minute. Însă măcar știu la finalul zilei, privind statistici precum cea din imaginea de jos, cât timp am fost activă și cât timp am fost sedentară.

De asemenea, mai sunt situații în care mă urc pe bicicletă și, din cauza vitezei, consideră că am mers cu mașina probabil și nu se dezactivează notificările de îndemn la mișcare. Prin urmare, dacă nu pornesc cronometrul să încep o activitate nouă, consideră că am fost sedentară.

 

 

 

În momentul în care activezi brățara trebuie să îți faci cont pe connect.garmin.com și să descarci aplicația de mobil Garmin Connect. Pasul următor este să introduci datele personale (greutate, vârstă etc), un număr de pași pe care vrei să îi faci zilnic și activitatea pe care o practici cel mai des (mers, pedalat, alergat, antrenament cu greutăți etc).

Apoi poți purta brățara non stop timp de cel puțin un an. Bateria ține 12 luni și este subacvatică, nu se întâmplă nimic dacă înoți cu ea până la 50 de metri adâncime. Felicitările mele dacă poți face asta 🙂

Ca să vezi statisticile trebuie să sincronizezi din când în când brățara cu aplicația prin bluetooth sau folosind stick-ul din cutie. Vivofit 2 stochează datele în brățară timp de 3 săptămâni, dar e bine să faci sincronizarea cât mai des, ca să dureze mai puțin. Mie, după vreo săptămână de la ultima sincronizare mi-a luat vreo 2 minute să preia datele, însă după câteva încercări eșuate. Ca să fii sigur că merge repede și sigur, nu te îndepărta de telefon în timpul sincronizării, la mine de asta n-a mers din prima.

Datele despre somn sunt înregistrate din momentul în care pui brățara în modul sleep până când îl dezactivezi. În statistici vei vedea câte ore ai dormit în fiecare noapte, între ce perioade ai dormit adânc, când ai dormit mai puțin adânc, când te-ai trezit în timpul nopții sau chiar când ai mai moțăit în pat după ce te-ai trezit. Iată cum arată unul dintre graficele legate de somnul meu iepuresc:

Linia aceea roz înseamnă că m-am trezit în timpul nopții.

 

 

Concluzii

Plus: Garmin Vivofit 2 e o brățară de fitness entry level, pentru cei care încearcă să fie mai conștiincioși la capitolul activitate fizică.

Plus: Are destul de multe informații utile, se poate conecta și cu MyFitnessPal și arată un raport al caloriilor mâncat vs arse.

Plus: Arată bine, e rezistentă și poate fi folosită drept ceas cu cronometru. Display-ul este luminos, bateria ține un an.

Plus: Statisticile sunt organizate foarte clar și user friendly.

Plus: Nu ai cum să o pierzi, e fixată pe mână.

Minus: Nu poți seta din prima tipul de activitate pe care îl vei face. Pornești cronometrul, îți înregistrează o activitate untitled, după care intri în aplicație și o încadrezi la alergat, sală sau altă categorie. De aceea, nici nu măsoară foarte corect numărul de calorii arse pentru altă activitate în afară de mers.

Oarecum minus: Dacă te apuci mai serios de sport ai să vrei o brățară sau un ceas mai avansat, care să-ți înregistreze altitudinea, să-ți arate profilul unei curse, ritmul cardiac etc.

Preț

Brățara Vivofit 2 costă 490 lei singură sau 625 lei, cu tot cu centura cardiacă.

 

 

9 thoughts to “Review brățară Garmin Vivofit 2”

  1. buna ziua!

    am citit articolul(foarte interesant) , dar am o intrebare: bratara functioneaza non-stop cu bluetooth-ul pornit sau se poate opri/porni la sincronizare?

    1. @Cristi, bratara functioneaza non-stop, iar bluetooth-ul il pornesti cand vrei sa sincronizezi datele cu aplicatia in telefon.

  2. Dupa ce-ai scris articolul despre colanti, chiar voiam sa te intreb daca n-ai in plan si tema bratarilor/ceasurilor pt fitness:)) Nu gasisem articolul asta.
    Carmen, acum folosesti tot Vivofit 2 sau o alta bratara/ ceas? Ai ceva recomandari?

    1. @Dorina, am folosit Vivofit o vreme, dar acum ma documentez sa imi iau un ceas cu GPS, distanta, pace si HRM. Probabil Forerunner 225 sau Sunnto Ambit3 Run, dar nu m-am hotarat inca.

      1. Ms de info. Aceleasi specificatii ma intereseaza si pe mine, dar in mod ideal mi-as dori un ceas care sa monitorizeze HR si pt antrenamentele din sala. O sa studiez specificatiile celor doua indicate de tine, iar daca te hotarasti, astept review-ul noului gadget. Spor(t) in toate!:)

  3. Salutare
    Am achizitionat de curind o bratara Garmin vivofit si n-amgasit in pachet instructiunile de folosire. Ma poate ajut cineva?
    Multam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *