Cand inveti de drag

Cand am citit postul asta la Razvan, mi l-am si imaginat copil, obligat sa memoreze si sa reproduca doar anumite paragrafe din manual, fara sa aiba timp si voie sa invete de drag lectiile care ii plac cu adevarat.

Si mi-am amintit de mine, acum trei ani, cand mergeam la conferinte despre blogging, online si business “din partea presei”. Pe cand ma interesau in special subiectele de social si economic intr-o conferinta si mai putin cele de online, dar ramaneam si la discutiile despre blogging.

Nu cred ca am scris vreodata despre prezentarile si discutiile bloggerilor, nici macar la conferintele exclusiv despre online. Dar daca nu as fi mers, nu as fi aflat niciodata de la Manafu, Bobby, Chinezu, Zoso si alti oameni din online (mai mult sau mai putin bloggeri, mai mult sau mai putini antreprenori):

  • ce inseamna continut de calitate,
  • ce inseamna obiective si cum le alegi,
  • ce inseamna continut care vinde,
  • ce inseamna continut de nisa si cat de mult conteaza,
  • ce inseamna cititori activi si cum devin asa,
  • cum se masoara si se rasplateste munca,
  • cum se pot promova firmele, ONG-urile si cum se face brandingul personal
  • si multe altele.
Nu ma interesa prea mult bloggingul atunci. Eram mai mult asistent din partea publicului: inregistram mental tot ce auzeam si arhivam in ideea ca voi folosi candva informatia. La evenimentele despre care nu am scris am invatat de fapt ce inseamna lucrurile de mai sus si am ales ce vreau si ce nu vreau sa aplic.
Intr-adevar, cred ca e frumos sa scrii dupa ce mergi la un eveniment, dar asta atat timp cat tu si persoana care te invita reusiti sa gasiti un subiect potrivit stilului/nisei/cititorilor tai. Ceva care sa aiba sens. (Chiar am apreciat mereu PR-istii care imi propuneau o abordare “personalizata” a unui subiect numai ca sa pot scoate ceva din el.)
Daca nu ai ce scrie si nu te intereseaza niciun subiect, e clar o pierdere de timp. La fel si in cazul PR-istului caruia ii vei refuza invitatia numai la gandul ca se va astepta sa scrii despre ceva, cand de fapt tot ce vei putea face va fi sa te implici in discutii, sa afli, sa vii cu idei, intrebari, (poate si) solutii, cu feedback realist, sa cunosti oameni si sa iti faci planuri.

5 thoughts to “Cand inveti de drag”

  1. 🙂

    Nu neaparat sa memorez. Doar ca ma chinuiam uneori sa adaptez continutul evenimentului la profilul blogului meu.

    Si mie mi-au folosit si-mi folosesc inca evenimentele la care ma intalnesc cu oameni din online.

    Postul la care faci referire este doar o joaca a imaginatiei mele despre placerea de a fi doar un participant. 🙂

    1. Mie mi se pare ca, daca exista un unghi – oricat de mic – care se potriveste blogului tau, atunci nu e chin sa il gasesti si sa mergi la eveniment doar pentru el. Si, cum ziceam, sunt de aceeasi parere: uneori esti mai implicat, mai dornic sa asculti si sa inveti din postura de simplu participant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *